Verslag Raadsvergadering 5 februari 2019

6 februari 2019

Vreemde bestemmingsplannen.

De raadsvergadering van dinsdag 5 februari was een interessante vergadering.

Eerst namen we afscheid van raadslid Ruud Berkers die zijn geluk beproefd in Brazilië en werd Tom Oomen zijn opvolger en dus officieel beëdigd , de bloemen werden overigens netjes verdeeld.

We bespraken het samenwerkingsakkoord MRE en de zienswijze, de PvdA stemde in maar wel met de opmerking dat de MRE nog steeds een abstract gebeuren is wat ver afstaat van de inwoners in onze regio.

Het regionaal risicoprofiel is een zeer interessant document waarin allerlei rampen en ongevallen die kunnen plaats vinden in onze regio worden opgesomd.

Daarnaast wordt aangegeven de kans op waarschijnlijkheid, de risico, de  scenario’s van hulpverlening en de risico’s. Goed om te lezen dat deze regio op heel veel risico’s is voorbereid. De PvdA Deurne stelde voor om ook het dumpen van illegaal chemisch afval van drugslaboratoria in de bebouwde kom op te nemen in het profiel. Het college neemt dit op in het lokale veiligheidsbeleid.

Daarna was het de beurt aan twee vreemde bestemmingsplannen. De eerst BP aanpassing was het BP Hazeldonksedreef dat een genuanceerde aanpassing behoefde omdat er weleens iets anders te lezen zou kunnen zijn. Navraag leverde op dat dit BP al decennia een pijnpunt is voor de betrokkenen. Er werd dan ook opgeroepen om hier alles op alles te zetten om het dispuut eens en voor altijd op te lossen. Wordt waarschijnlijk vervolgd.

Dan het bestemmingsplan Langstraat, in mei 2018 al goedgekeurd ( PvdA Deurne stemde toen tegen vanwege een bedrijfsonderdeel wat in het buitengebied niet thuis hoort) maar nu een verklaring van geen bedenkingen nodig heeft omdat de eigenaar in strijd had gehandeld met het goedgekeurde BP en daarmee het juridische proces zijn vervolg niet zou krijgen. Het afgeven van deze verklaring zou dat weer mogelijk maken maar een ieder weet dat er dan weer een situatie ontstaat van zienswijzen en de gang naar de Raad van State. Er werd geopperd om nogmaals tot een vergelijk te komen tussen betrokkenen echter hier was geen meerderheid voor. Als hier maar weer geen twist uit ontstaat. Dit BP wordt gegarandeerd vervolgd.