Verkiezingen Waterschap AA en Maas 20 maart!

19 maart 2019

Hans de Mare uit Helmond en Gaby Vereijken uit Laarbeek zijn onze kandidaten voor de waterschappen AA en Maas!

Zilver maar toch eigenlijk ook gewoon goud, onze nr.2, Hans de Mare stelt zich graag aan u voor?

Ik woon in Helmond. In het dagelijks leven ben ik architect en (steden-)bouwkundig adviseur. Ik heb een echtgenote die in de zorg werkt, en drie nog thuiswonende kinderen die allen aan de Technische Universiteit Eindhoven studeren.

Sinds ongeveer 8 jaar geleden zet ik mij met veel plezier in voor de lokale en regionale PvdA. De PvdA is niet alleen een sociaal, maar ook een toekomstgerichte partij, met veel aandacht voor de investeringen in duurzaamheid en de energietransitie die we zullen moeten plegen om de gevolgen van de klimaatverandering het hoofd te bieden.

De waterschappen zullen de komende jaren steeds belangrijker worden. Dáár zullen veel van de ruimtelijke oplossingen voor die klimaatproblemen moeten worden bedacht. Hogere dijken en meer waterbekkens om water bij droogte vast te houden, maar ook om water te bufferen bij lokale wateroverlast.

De PvdA speelt een belangrijke rol daarbij. Wij staan vierkant achter de belangrijke doelstellingen van het waterschap en wij zijn met name de partij die zorgt dat de kosten voor al deze oplossingen eerlijk worden verdeeld: dat de rekening vooral komt te liggen bij (agrarische en andere) bedrijven en minder bij de burgers. Met mijn kennis van ruimtelijke zaken en procedures hoop ik in het Waterschap Aa en Maas een steentje bij te dragen aan een fijne en gezonde leefomgeving, en aan een sociale en rechtvaardige maatschappij.

Met hartelijke groet,

Hans de Mare
Kandidaat plek 2 PvdA Aa en Maas
Waterschap Aa en Maas Gemeente Helmond
#zekerzijn van #drogevoeten Stem #pvda 20 maart aanstaande?

 

Meer weten over onze topper Gaby Vereijken op plek 3? Lees het hier?

In 1972 ben ik geboren in Beek en Donk. Ik studeerde achtereenvolgens levensmiddelentechnologie, sociaal pedagogische hulpverlening en, naast mijn werk, bedrijfskundig management. In de gemeente Laarbeek ben ik lid van de raadscommissie Ruimtelijk Domein. Daarnaast ben ik landelijk betrokken bij vraagstukken rondom het LHBT beleid. Vanuit mijn visie dat veranderen alleen van binnen uit kan, sta ik nu als derde (en eerste vrouw) op de lijst voor de waterschapsverkiezingen. Daarmee waag ik me als vrouw in wat nog steeds voornamelijk een mannenwereld is. ‘Kiezen voor meer dan jezelf alleen’ wil voor mij zeggen: Wij gaan voor de balans tussen natuur, gezondheid en economie. Mijn keuze voor het waterschap komt uit de behoefte haar kennis en kunde breder in te zetten en directer invloed op het beleid uit te kunnen oefenen.

Werken aan en met water kost geld, veel geld. Traditioneel maakt de PvdA zich ook in het waterschap sterk voor een eerlijke verdeling van de lasten. Kwijtschelding voor de minima staat hoog op mijn agenda.

Hartelijke groet

Gaby Vereijken
Kandidaat plek 3 PvdA Aa en Maas
Waterschap Aa en Maas Gemeente Laarbeek
#zekerzijn van #drogevoeten Stem #pvda 20 maart 2019!