Corry van der Singel krijgt koninklijke onderscheiding!

1 mei 2018

Corry hartelijk gefeliciteerd met deze verdiende onderscheiding!

Ons zeer gewaardeerde lid van de PvdA afdeling Deurne, Corry van der Singel (73 jaar), is vanochtend bij de Kledingbank in Deurne onderscheiden tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Corry van der Singel zet zich het grootste deel van haar leven, al 45 jaar lang, in voor vooral de zwakkeren in de samenleving. Bij Corry van der Singel is altijd iedereen welkom die behoefte heeft aan aandacht en hulp. Iedereen is gelijk voor haar en ze staat altijd voor iedereen klaar. Haar hart gaat uit naar de zwakkeren in onze samenleving. Behalve dat vooral jongeren altijd bij haar welkom waren, heeft Corry van der Singel zich ook al die jaren, tot de dag van vandaag, ingezet voor vluchtelingen. Zij heeft bij Vluchtelingenwerk jarenlang veel werk verzet in de maatschappelijke begeleiding van vluchtelingen die zich in Deurne vestigden. Naast het wegwijs maken in de Deurnese samenleving was zij de steun en toeverlaat van vele individuele personen.
Haar vrijwilligerswerk beperkte zich niet alleen tot vluchtelingen, maar ook tot andere migranten in Deurne. Zo is zij actief geweest bij het organiseren van zwemlessen voor migrantenvrouwen als ook het opzetten van een vrouwen ontmoetingsgroep voor zowel vluchtelingen, migranten als Deurnese bewoners.

Cratosvrienden
Sinds 2010 is zij ook nog actief bij de stichting Cratosvrienden. Vanuit haar werk met vluchtelingen wist ze dat er grote behoefte was aan goedkope kleding. Daarom richtte zij al meteen onder de vleugels van Cratosvrienden een kledingbank op. De kledingbank is een groot succes en voldoet aan de enorme behoefte die er bij een groot deel van de bevolking is.
Behalve bovenstaande activiteiten is zij in het verleden ook actief geweest voor Veilig Verkeer Nederland afdeling Deurne en KWF kankerfonds.

Bron: Weekblad van Deurne